Vere de Bruijn stelt zich voor

Gepubliceerd op: 23 september 2024

Wie op 24 juni bij de algemene ledenvergadering (ALV) was heeft al even kennis met haar kunnen maken. Zij werd toen voorgesteld als aspirant-bestuurslid. Op 30 september willen we haar voordragen als volledig bevoegd bestuurslid. 

Maar wie is Vere de Bruijn?  

Ze is jong, werd geboren in Haarlem en woonde daar het grootste deel van haar leven. Haar middelbare school stond in Driehuis – 20 minuten fietsen – en ze was een paardenmeisje. Ze hielp vaak mee op de manege en begeleidde daarbij jongere kinderen. Ze paste ook vaak op in die periode en daar werd haar belangstelling voor het werken met kinderen en ouders gewekt. 

Ze vertrok dan ook naar Amsterdam om een hbo-opleiding pedagogiek te gaan doen. In die periode deed ze verschillende stages waarbij ze kinderen begeleidde en ontdekte dat ze de begeleiding van de ouders het interessantste vond. Tegen het einde van de opleiding besloot ze dat ze toch meer die kant op wilde. Ze heeft het afsluiten van de opleiding dus even uitgesteld om zich verder daarop te oriënteren. 

Hoe kwam ze bij Arcade terecht?  

Vere meldde zich aan bij de universiteit om een bachelor Pedagogische wetenschappen te gaan doen.  Ze had zich voorgenomen zich dan ook aan te sluiten bij een vereniging. Dat werd een studentenreisvereniging. Daarbinnen groeide ze al snel via commissievoorzitter naar bestuurslid. Vere houdt van aanpakken! Ze wilde daarnaast ook nog wel iets doen op een ander gebied en werd door iemand gewezen op de vacature bij Arcade. Het leek haar wel interessant en dus solliciteerde ze. Ze neemt veel ervaring mee in het omgaan met mensen, sociale interactie, gesprekstechnieken, en aanspreekpunt zijn. 

Hoe kijk je nu terug op de periode waarin je aspirant-bestuurslid van Arcade was? 

Het was veel en ook wel lastig. Vooral het jargon, al die afkortingen, dat viel en valt niet mee maar het is wel interessant al word je er niet altijd vrolijk van. Je realiseert je hoe rot de woonsituatie voor veel mensen is: schimmel, huurverhoging, de schaarste op de woningmarkt, alle regeltjes. Het wordt je wel heel moeilijk gemaakt allemaal.  

Erg grappig vond ze dat ze op de eerste ALV werd aangesproken door Harrie Houtbeckers (oud- bestuurslid Arcade en lid van de werkgroep energietransitie). Harrie vertelde dat hij met haar wilde praten over riothermie. Met riothermie kun je warmte opwekken via de riolering. Vere had verteld dat ze in het complex Cleyndertweg woont waar dit speelt. Ze had geen idee wat riothermie was maar was plotseling gesprekspartner van Harrie en leerde heel wat van hem. 

Cool

Vere heeft zich de afgelopen tijd vooral beziggehouden met zaken die jongeren aangaan. Denk daarbij aan het Landelijk Overleg Studentenhuurders (LOS), de ASVA, het congres Studentenhuisvesting en straks de Woontop. Daarnaast zit ze in de redactie van de nieuwsbrief. In de toekomst zou ze hiermee door willen gaan en verbindend willen werken, meer jongeren bij Arcade willen betrekken. Ze zou willen zeggen “Ga ervoor, doe iets, blijf zoeken naar een woning ook al is het moeilijk, word lid van een bewonerscommissie, blijf niet hangen in negativiteit. Als voorbeeld noemt ze Arcade´s voorzitter, Helmie Bijleveld: “Die gaat ervoor, trekt haar mond open!” Cool. 

Marjo Methorst