Cursusaanbod

Arcade biedt alle leden gratis cursussen aan. Deze zijn ontwikkeld in samenwerking met de Woonbond en Stichting !WOON. Er is een vast aanbod beschikbaar. Maar natuurlijk horen wij graag of er thema’s zijn op gebied van wonen en huren waar u meer over wilt leren. Dan kunnen wij speciale cursussen faciliteren. Stichting !WOON maakt voor huurdersverenigingen ook cursussen op maat. Dit zijn een soort ‘in house’ trainingen. Arcade organiseert deze bijzondere scholingen voor leden in groepjes van 5 à 10 personen.

Meld u aan

Stuur een bericht naar het Arcade-secretariaat via info@hvarcade.nl of 020-623 3628 (bereikbaar op maandag en donderdag tijdens kantooruren). Bij voldoende aanmeldingen krijgt u informatie over datum, tijdstip en locatie van de cursus.

Digitaal cursusaanbod

Stichting !WOON heeft een pakket digitale cursussen waar u thuis aan kunt deelnemen. Bijvoorbeeld over het maken van nieuwsbrieven en het aanvechten van servicekosten bij de verhuurder. Het digital aanbod voor E-Learning vindt u op deze pagina. U heeft een inlogcode en wachtwoord nodig. U kunt zich hiervoor kosteloos registreren. Heeft u hulp nodig, neem dan contact op met het Arcade-secretariaat via info@hvarcade.nl of 020-623 3628 (bereikbaar op maandag en donderdag tijdens kantooruren).

Op te vragen cursusaanbod

Servicekosten

Wat zijn servicekosten, wat is het beleid van de corporatie en hoe maak je bezwaar als je het niet eens bent met de afrekening?
Theorie en vragen uit de praktijk
Voor wie
Bewonerscommissies die servicekosten bespreken met de corporatie

Effectief vergaderen

Workshop om vergadertechnieken te leren. Hoe zorg je voor effectieve vergaderingen die niet te lang duren en hoe haal je het meeste uit bijeenkomsten met De Key of Lieven de Stad?
Theorie en rollenspel
Voor wie
Aan deze workshop kunnen beginnende maar ook al gevorderde bewonerscommissies deelnemen

Een nieuwe bewonerscommissie

Een cursus/training in twee avonddelen. Uw (startende) bewonerscommissies krijgt inzicht in uw rechten en plichten, de rol van huurdersvereniging Arcade en de Samenwerkingsovereenkomst.
Theorie, oefenen in overlegsituaties
Voor wie
Startende bewonerscommissies en nieuwe leden van bestaande bewonerscommissies
Ook digitaal beschikbaar als cursus. Heeft u moeite om twee avonddelen vrij te maken, dan kunt u de digitale cursus in uw eigen tijd volgen en dan tijdens één avonddeel deelnemen met het oefenen voor overlegsituaties

Introductiecursus nieuwe bestuursleden

Wat komt er allemaal op uw pad als u in een koepelbestuur stapt? Deze cursus biedt een overzicht van de wet- en regelgeving en alle partijen in de volkshuisvesting. Daarnaast krijgt u een blik op de rol die u op u neemt als bestuurder.
Theorie en gezamenlijk uitwerken eigen rol
Voor wie
Koepelbestuurders, zowel starters als langer zittende bestuursleden (bijvoorbeeld om de eigen rol en strategie te herzien)

Overlegwet en Samenwerkingsovereenkomst

Een korte introductiecursus over de Samenwerkingsovereenkomst en Overlegwet, met een korte training over hoe de Samenwerkingsovereenkomst kan worden ingezet tijdens overleg met de verhuurder
Bewonerscommissies en startende bestuursleden

VvE, gemengd complex

Wat zijn de mogelijkheden van bewoners in een gemengd complex (huur- en koopwiningen) om invloed te krijgen of te houden op het beheer van het complex als er sprake is van een actieve VvE (Vereniging van Eigenaren)? Zowel inzicht in huurrecht als in appartementsrecht komt aan de orde.
Voor wie
Bewonerscommissies die actief zijn in een complex waar een VvE actief is
Ook digitaal beschikbaar