Nieuwsbrief 2024 | nummer 3

Gepubliceerd op: 20 september 2024

23 september2024

Nieuwsbrief 2024 | nummer 3

Beste huurder!
Nieuwsbrief nummer 3 al weer, met interviews met twee aspirant-bestuursleden, Arcades heidag, de start van een nieuwe column, hospitaverhuur en Arcades reactie op de het wetsvoorstel Instemmingsrecht en initiatiefrecht.


Reactie Arcade over wetsvoorstel instemmingsrecht en initiatiefrecht
Het kabinet informeert over nieuwe wetgeving via een zogenaamde internetconsultatie. Er is dan gelegenheid om te reageren op een wetsvoorstel. Zo is het wetsvoorstel aanpassing van het instemmings- en initiatiefrecht van huurders bij verduurzaming ook voorgelegd. Arcade heeft hierop gereageerd. Lees verder


Vere de Bruijn stelt zich voor

Op 30 september willen we haar voordragen als volledig bevoegd bestuurslid. Maar wie is Vere de Bruijn? Kom er hier achter!


Wat kun je als huurder verwachten van de Geschillencommissie?

We leggen het uit tijdens de ALV op 30 september

De geschillencommissie van Lieven de Key doet uitspraak over kwesties waar de huurder en Lieven de Key niet meer samen uitkomen. Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) op 30 september geeft de Geschillencommissie tekst en uitleg over haar werk. Lees hier verder


Hospitaverhuur
Ondanks alle inspanningen van woningcorporaties is er in Amsterdam nog altijd een nijpend tekort aan goede, betaalbare woonruimte, met name als het gaat om kamers. Daarom moedigt de gemeente Amsterdam huurders aan, ook van sociale huurwoningen, een deel van de woning beschikbaar te stellen voor hospitaverhuur.
Lees verder


Uit het dagboek van een huurder
In deze nieuwsbrief starten we met een nieuwe column. Het eerste artikel in de reeks heeft als titel De Afzuigkap. Lees hem hier


Congres Studentenhuisvesting 2024
Deze bijeenkomst bracht een diverse groep mensen samen die betrokken zijn bij studentenhuisvesting, waaronder studenten, beleidsadviseurs, bestuurders, beheerders en directeuren.
Lees verder


Eric Scholten (Concept in Beeld)

Interview Willy Brinksma
Willy wordt in de deze krant voorgesteld omdat ze in de aankomende ALV hopelijk benoemd zal worden tot algemeen bestuurslid van Arcade. Lees hier verder


Heidag
Speciaal voor bestuursleden en vrijwilligers organiseerde Arcade op 24 augustus haar jaarlijkse heidag. Dit keer niet op de hei maar lekker dicht bij huis, op het NDSM-terrein in Amsterdam Noord.
Lees hier verder


Lieven de Key op bezoek bij bewonerscommissies
Arcade wilde de door haar voorgedragen leden van de Raad van Commissarissen (RvC) van Lieven de Key, Jurenne Hooi en Sylvia Spierenburg, laten kennismaken met huurders. Daartoe had Arcade een dag geregeld waarbij drie bewonerscommissies (bc´s) zouden worden bezocht.
Lees hier verder


Algemene Leden Vergadering

Het bestuur nodigt u uit voor de Algemene Ledenvergadering op maandagavond 30 september vanaf 19.45 uur in het gezellige Grand Café Frankendael, Middenweg 116, Amsterdam.
Lees hier verder voor de agenda


Nieuwe leden
We zijn op zoek naar nog meer enthousiaste huurders die ons bestuur willen ondersteunen! Neem contact met ons op.


Cursussen !Woon 3e kwartaal 2024 Zie hier of iets je belangstelling wekt

 


Leden van Arcade kunnen gratis deelnemen aan webinars en colleges van de Woonbond. Het aanbod kunt u bekijken via deze link: Events | Woonbond service
Aanmelden moet via info@hvarcade.nl

 


STICHTING !WOON
Heeft u problemen met achterstallig onderhoud, de huurverhoging of andere huurderszaken? Win advies in bij stichting !WOON


MELDPUNT PROBLEMEN MET VERHUURDER

Problemen met de verhuurder kunt u sinds kort ook melden bij de gemeente.


BETREK BUREN EN VRIENDEN BIJ ARCADE

Samen staat u sterker dan alleen, vooral als huurder. Als lid van Huurdersvereniging Arcade helpt u mee om huurders meer macht te geven in gesprekken met de verhuurder, de beleidsmakers en de politiek. Zodat u méér te zeggen heeft over het huis én de buurt waar u woont. Stuur deze nieuwsbrief door naar medehuurders bij Lieven de Key en Lieven de Stad BV die nog geen lid zijn van Arcade (uw vrienden of uw directe buren, bijvoorbeeld).

U ontvangt deze  nieuwsbrief omdat u lid bent van Huurdersvereniging Arcade, voor huurders van Woonstichting Lieven de Key en Lieven de Stad BV. In deze nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van wat Huurdersvereniging Arcade doet in uw belang als huurder.


Wordt hier lid van Arcade 


HV Arcade   |   020 – 623 3628   |  info@hvarcade.nl

Telefonisch bereikbaar op de donderdag van 13.00 tot 15.00 uur

Berkenplein 100, Diemen, The Netherlands
Diemen, NH 1112 CM


Redactie:

  • Christine Baart
  • Vere de Bruijn
  • Olga Bakker
  • Marjo Methorst
  • Daphne Paris
  • Alfons Roebroek
  • Willem Staffeleu