10 maart 2019 Klimaatmars

“Op 10 maart gaan wij massaal de straat op voor het klimaat. Wij willen een veilige toekomst voor onszelf en onze kinderen. Het moet en het kan anders! Onze regering moet kiezen voor échte oplossingen voor gezinnen, jongeren, kleine ondernemers en boeren. De grote vervuilers moeten eerlijk betalen. Genoeg getreuzeld. Het klimaat wacht niet. Doe mee.”

De Klimaatmars is een initiatief van Milieudefensie samen met FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Woonbond en Oxfam Novib.

De Woonbond

“Wij zijn klaar met vage beloften en halve maatregelen en willen concrete afspraken:

  • Wij zijn voor de inzet van de verhuurderheffing voor energiebesparing zonder huurverhogingen
  • Wij zijn voor huurbevriezing bij slechte energielabels (F en G)
  • Wij zijn voor een gelijke energiebelasting voor grote en kleine gebruikers
  • Wij zijn voor een systeem waarin de huurverhoging altijd lager is dan de besparing op energiekosten, ook in de particuliere sector”

De Woonbond wil graag met een grote groep collega’s, contacten, energiecoaches en huurders(organisaties) vanaf een gezamenlijk verzamelpunt met spandoeken op pad gaan. Daarom vraagt de Woonbond of u zelf mee wilt lopen en eventueel mensen wilt mobiliseren. Graag namen, telefoonnummers en zéker emailadressen (laten) doorgeven door een e-mail te sturen naar jbeemster@woonbond.nl, zodat de Woonbond een overzicht kan bijhouden en iedereen op tijd laten weten waar we verzamelen. Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden om met de Woonbond mee te doen hier.